Categories
Uncategorized

Kos dhe kanelle: Benì bashke keto 2 perberes te kuzhìnes nese vuanì nga ky problem

Diabeti është një gjendje shëndetësore serioze, i cili po nuk u trajtua, mund të çojë në sëm undjet e zemrës, verbëri, mos funksionim veshkash dhe kompl ikime të tjera që rrez ikojnë je tën.

Vitet e fundit diabeti është bërë një nga sëm undjet më të fri kshme, me tendencë të lartë për të prekur edhe moshat e reja.

Mos ushqyerja në mënyrën e duhur, ushqimet me hor mone, jeta sedentare, si dhe një mori arsyesh të tjera, kanë bërë që numri i diabetikëve në Shqipëri dhe Kosovë të arrijë nivele të larta, edhe pse nuk kemi ende raportime të sakta nga institucionet shtetërore përkatëse.

Edhe pse shpesh herë kemi parë reçeta të ndryshme shtëpiake të cilat përdoren kundër diabetit, ne sot do të ju paraqesim një reçetë shumë të thjeshtë por e cila ka dhënë rezultate në uljen e sheqerit në gj ak.

Personat që kanë përdorë këtë reçetë të thjeshtë janë shprehur të kënaqur dhe pohojnë se me të vërtetë funksionon.

Reçeta përbëhet nga: 1 filxhan kos dhe 1 lugë (mesatare) kanellë

Përgatitja: Ju nevojitet një filxhan kafeje në të cilin duhet të vendosni një lugë mesatare me kanellë dhe pastaj të shtoni kos deri sa te mbushet filxhani dhe pastaj ti përzieni.

Masën e fituar duhet ta vendosni në frigorifer dhe të nesërmen (në mëngjes) ta konsumoni në esëll.

Pasi që është një reçetë e thjeshtë dhe secili mund ta përgatitë në shtëpi, ia vlenë të provohet. Nëse keni probleme me diabetin përdoreni këtë recetë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *