Categories
Uncategorized

Studìmì: Ky eshte lengu ì cìlì zgjeron enet dhe rrìt qarkullìmìn sì dhe pastron melçìne

Panxhari, i njohur ndyshe si burimi i energjisë, falë përbërësve që lu ftojnë qelizat kan ce roze dhe ripërtërijnë ato të rejat, duket se është ndër perimet më të rëndëishme të piramidës ushqimore.

Ngjyrën karakteristike të kuqe e ka falë antioksidanteve të fuqishëm të njohur me emrin betacianine, të cilët reduktojnë rrez ikun e zhvillimit të kan ce rit, sëm undjeve të zemrës, diabetit etj.

Antioksidantët të cilët gjenden me shumicë tek panxhari, parandalojnë sëm undje të ndryshme dhe plakjen e parakohshme. Panxhari është burim shumë i mirë i vitaminave të ndryshme dhe elementëve si mangani, triptofani, nitrate etj.

Këto të fundit shndërrohen në oksidin e nitratit i cili kontibuon në shëndetine zemrës dhe qarkullimin e gja kut duke zgjeruar enët e gja kut. Hulumtimet e kryera së fundmi tregojnë se lëngu i panxharit mund të mbajë tensionin e gja kut nën kontroll.

Panxhari ka gjithashtu fuqinë të pastrojë organzimin nga substancat toksike e në rolin e detoksifikuesit, panxhari ripërterin organizmin ne nivel qelizor. Ndër të tjera pastron traktin tretës dhe mëlçinë, motorrin e organizmit të njeriut.

Receta e lëngut të panxharit për pastrimin e mëlçisë dhe zorrës së trashë

Përbërësit: 6 gjethe kale, 3 karota , 2 mollë të kuqe, 1 panxhar, 1 limon dhe rreth 1 cm rrënjë xhinxheri.

Përgatitja: Mbush blenderin me 1-2 gota ujë. Vendosni të gjithë përbërësit në blender dhe përziejini. Kullojeni në një sitë të imët dhe lëngu pa asnjë mbetje tuli është gati për t’u konsumuar. Mund ta ruani në frigorifer në shishe qelqi për ta pirë gjatë ditës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *