Categories
Uncategorized

Sìpas eksperteve soden e bukes mund ta perdornì dhe artrìtìn, duke futur 1 te 8 e nje luge cajì

Ekspertët janë gjithnjë e më të bindur për rolin fantastik të sodës së bukës kundër reumatizmit dhe artritit.

Kjo bindje i atribuohet aftësisë së sodës së bukës për ruajtjen e ekuilibrave të pH në organizëm.

Nëse këto ekuilibra prishen, trupi është në telashe. Një shëndeti i mirë kërkon një mjedis që nuk është shumë alkalin dhe as shumë acidik.

Sipas ekspertëve, soda e bukës mund të parandalojë krijimin e një mjedisi shumë acidik.

Ajo ndihmon në formimin e një mjedisi më alkalin. Sipas tyre, një mjedis alkalin në organizëm është shumë i rëndësishëm për shëndetin në përgjithësi, raporton AgroWeb.

Soda e bukës kundër infla ma cionit Një vit më parë, Revista Immunology publikoi një studim mbi sodën e bukës. Sipas studimit pirja e ujit të përzier me sodë buke mund të ulë gjasat e shfaqjes së sëm undjeve infla ma tore.

Studimi zbuloi se në vetëm një javë nga konsumi i këtij lëngu, qelizat imunitare viheshin në punë jo për të stimuluar por për të lu ftuar infla ma cionin.

Për më tepër, studimi zbuloi se soda e bukës ndez shumë prej reagimeve anti-infla ma tore të trupit. Artriti dhe reumatizma kanë të bëjnë me infla ma cionin e kyçeve dhe ijëve. Këto sëm undje njihen si sëm undje auto-imunitare.

Ky term ka të bëjë me faktin se sistemi mbrojtës i organizmit nis të su lmojë vetveten në vend të vi ruseve e bak tereve. Një gjë e tillë shkakton dhi mbje, ngurtësim dhe dëmtim të kyçeve.

Si ta përdorni sodën e bukës Sasia e rekomanduar e sodës së bukës variron nga personi në person. Ka ekspertë që thonë se fillimi i çdo kure duhet të jetë me një të tetën e një lugë çaji me sodë buke të tretur në një gotë uji.

Më pas kjo sasi mund të rritet në një të katërtën e lugës. Nëse vëreni që nuk mbusheni dot me frymë dhe vëreni që rra hjet e zemrës janë të larta, atëherë kjo tregon se e keni tepruar./

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *