Categories
Uncategorized

Keto jane 6 gjerat qe mund ti beni lehtesisht per te mbajtur larg milingonat ne shtepi

Sa herë na ka ndodhur të hyjmë në kuzhinë dhe të gjejmë një varg të gjatë me milingona?

Siç e dimë mirë, kjo është shumë e bezdisshme, por ato nuk janë të rrezikshme.

Këto janë truke të thjeshta por që nuk dështojnë, objektivi është të parandalojmë hyrjen e milingonave në shtëpinë tonë:

Vulosni hyrjen ku futen ata

Nëse shohim se ka një rresht milingonash, duhet ta ndjekim deri në hyrje ose në fillim të shtegut. Në rast të konstatimit të plasaritjes ose të çarjes, masa që duhet marrë është mbyllja me stuko.

Nëse nuk e gjejmë milingonën, ajo mund të jetë në tuba ose ku janë futur kabllot dhe i mbyllim menjëherë.

Sfungjeri me sapun dhe ujë

Thjesht mund ti largojme milingonat me sfungjer me ujë dhe sapun, duhet të eliminojmë ato që janë brenda në shtëpi, ato që kanë arritur të hyjnë.

Shmangni barin e gjatë

Rekomandimi më i mirë është ta mbani kopshtin në një distancë të caktuar nga shtëpia, pasi milingonat e ndërtojnë folenë e tyre atje. Gjithashtu, bari dhe shkurret e larta i ndihmojnë të hyjnë në shtëpi.

Ruajeni mirë ushqimin

Enet e ushqimit duhet të jenë të mbyllura mirë , veçanërisht sheqeri, mjalti dhe madje edhe ushqimi për kafshët shtëpiake.

Gjithashtu duhet ta mbani të pastër pjatën e kafshës shtëpiake pasi të ketë ngrënë, një sugjerim tjetër është ta vendosni në enë me ujë.

Mbajeni vendin të pastër nga mbetjet e ushqimit dhe pijeve
Kjo është mënyra më e mirë për të parandaluar pushtimin e milingonave, kështu që duhet të kujdeseni që të mos ketë mbetje ngjitëse ose njolla yndyre në dysheme.

Nxirri plehrat

Në fund të çdo dite ju duhet të hiqni mbeturinat nga kuzhina, për t’u siguruar që milingonat të kenë një akses të bllokuar, vazelina mund të vendoset në skajin e brendshëm të kapakut të koshit të plehrave. Është mënyra më e mirë për të vendosur një pengesë dhe për të parandaluar që milingonat të pushtojnë mbeturinat.

Rregulloni tubat që rrjedhin

Është thelbësore të riparohen rrjedhjet në tuba, jo vetëm që milingonat kërkojnë ushqim, por kërkojnë edhe ujë.

Ju pëlqen ky postim? Ndajeni ne profilet me miqtë tuaj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *