Categories
Uncategorized

Ana e erret e sodes se bukes: Disa nga efektet negative te saj ne shendetin tone

Duke qenë se soda e bukës është cilësuar si një antiacid, mund të zvogëlojë efektivitetin e ilaçeve që përdoren për shqetësimet e stomakut.

Soda e bukës mund të ndërveprojë me disa lloje ilaçesh si aspirina, shtesat e kalciumit, apo mediakmente për stomakun.

Pacientët duhet t’ju tregojnë mjekëve të tyre mbi ilaçet që po marrin dhe sasinë e sodës që duhet të konsumojnë në mënyrë që të mos shkaktojnë ndonjë problem në organizëm.

Duke qenë se soda e bukës rrit sasinë e natriumit, atëherë pacientët duhet të ndjekin dieta me nivel të ulët të natriumit.

Marrja e sodës së bukës në sasi të mëdha shkakton:

Të vjella

Dhimbje koke

Dobësim të muskujve

Ënjtje të këmbëve

Për fëmijët nën 5 vjeç nuk rekomandohet të përdoret soda e bukës në mënyrë kategorike.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *