Categories
Uncategorized

Me levoren e bananes mund te trajtoni kete problem te njohur dhe te perhapur te lekures

Bananet janë plot kalium, posaçërisht në lëvore dhe pikërisht kjo ndihmon në eliminimin e lythave

Hulumtime të shumta kanë konstatuar që bananet sigurojnë mjaft energji për stërvitje nëntëdhjetë minutash të mundimshme.

Për këtë shkak ato shpesh i rekomandojnë atletët dhe sportistët.

Pos energjisë të cilën e jep banania, ajo ndihmon edhe te format e ndryshme të sëmundjeve dhe të gjendjes së organizmit. Prandaj, ajo duhet të jetë pjesë e menyve të përditshme.

Mirëpo, mos e hidhni lëvoren e bananes, sepse, nëse keni probleme me lythat, vënie lëkuren e saj në lëkurë ku është shfaqur lythi (i shkaktuar nga HPV-ja), shkruan shkruan Healthylife, përcjell Telegrafi.

Lythat janë ngjitëse dhe mund të përhapen shpejt nga kontakti me një pëson direkt, nga kontakt me një objekt që është infektuar nga personi me lytha.

Zakonisht ky virus i nxit këto lytha të përhapura në pjesë të tjera të trupit.

Bananet janë plot kalium, posaçërisht kanë në lëvore dhe pikërisht kjo ndihmon në eliminimin e lythave.

Ju nevojiten banane të pjekura, sepse, kështu, kanë aftësinë për të luftuar qelizat jonormale.

Një copë priteni dhe vënie në lyth. Procedurën përsëriteni çdo natë derisa të zhduket lythi.

Këshillë: Ky informacion nuk krijon asnjë marrëdhënie pacient-mjek dhe nuk duhet të përdoret si zëvendësim për diagnozën dhe trajtimin profesional. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *