Categories
Uncategorized

Personat te cìlet vuajne nga keto 2 probleme duhet te konsumojne geshtenja sìpas nutrìcìonìstes Anìla Kalleshìt

A keni filuar ti konsumoni geshtenjat?

Geshtenjat permbajne 6-10 mg fibra të patretshme në 100 gramë, Gështenja përmban nivel të ulët të yndyrave, vitaminë C. kalium, fosfor, kalcium, magnez dhe hekur, vitamina të grupit B, si edhe vitaminat e A, C.

Meqenëse gështenja është e pasur me kalium, ndihmon në sëm undjet e veshkave dhe të gja kut.

Kurse gështenja e zierë ka shumë përbërje minerale, ndërsa gështenja e pjekur ka vlerë më të madhe energjike, proteina, si dhe dyfish karbohidrate.

Rekomandohet në dietën e të sëm urëve me çrregullime të veshkave dhe të gja kut. Ajo zvogëlon kolesterolin e keq, duke mbrojtur organizmin nga sëm undjet ka rdi ake dhe nga inf ar kti.

Përmban përqindje të madhe të acideve yndyrore omega-3 (40 g gështenja janë të mjaftueshme që të mbulojnë nevojat e përditshme). Eshtë e pasur me vitaminë E, vitaminë B3, kalium dhe inde bimore./Nga Anila Kalleshi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *