Categories
Uncategorized

Teknìka se sì te perfìtonì nga vajì ì ullìrìt per te marre prej tìj 7 perfìtìme cdo dìte

Edhe pse vaji i ullirit zë një vend të rëndësishëm në kuzhinë, në fakt pirja e tij do t’ju lejojë të merrni përfitimin maksimal. Njihet për efektet pozitive në zemër por mrekullitë që bën në trup shkon përtej kësaj. Sipas “Bright Side”, duhet të konsumoni çdo mëngjes një lugë me vaj ulliri për këto arsye:

Shndërron lëkurën tuaj – Vaji i ullirit është një përbërës thelbësor në shumë produkte kozmetike. Redukton shkuqjen dhe ënj tjen dhe mund të ngadalësojë shfaqjen e rrudhave. Vaji i ullirit ka veti të fuqishmë antibak teriale dhe shërben si një dezinf ektues natural.

Ndihmon të hu mbni peshë – Shumë studime kanë treguar se ndjekja e një diete mesdhetare, e cila është e pasur me vaj ulliri, ka një efekt pozitiv në peshën e trupit. Më shumë se 180 njerëz morën pjesë në një studim 3-vjeçar që provoi se konsumimi i vajit të ullirit i ndihmoi ata të hu mbnin peshë.

Është i mirë për trurin – Konsumimi i rregullt i vajit të ullirit heq grumbullimet e pllakave brenda qelizave të trurit. Këto pllaka mund të shkaktojnë sëm undjen Alzheimer, sëmundjen më të zakonshme mendore në botë. Njerëzit që pijnë rregullisht vaj ulliri kanë një memorie më të mirë se ata që mbajnë një dietë me pak yndyrë.

Përmirëson shëndetin e ko ckave – Vaji i ullirit ndihmon njerëzit që vuajnë nga artriti reumatoid. Kjo funksionon më mirë kur kombinohet me vajin e peshkut, një burim i pasur i acideve yndyrore omega-3. Përbërjet që gjenden në vajin e ullirit ekstra të vi rgjër përmirësojnë dhimbjen e kyçeve dhe ngurtësinë e mëngjesit që shkaktohen nga artriti.

Zvogëlon infla ma cionin – Pasurimi i dietës tuaj me vaj ulliri dhe ushqime të tjera me acide yndyrore omega-3 zvogëlon infla ma cionin në trup. Nga ana tjetër, mund të ndihmojë në parandalimin ose shërimin e gjendjeve të ndryshme të lëkurës të shkaktuara nga infla ma cioni.

Përmirëson shëndetin e zorrëve – Disa lloje bak teresh që jetojnë në stomak mund të shkaktojnë ulçerë. Vaji i ullirit është provuar se lu fton bak teret dëmtuese, disa prej të cilave janë rezistente ndaj antibio tikëve. Vetëm 30 gram vaj ulliri ekstra të vi rgjër në ditë mund të shkat ërrojë bak teret e dëmshme në më pak se 14 ditë.

Kontrollon sheqerin në gj ak – Vaji i ullirit ekstra i vi rgjër mund të jetë sekreti për uljen e glukozës në gj ak. Ai mbron trupin nga diabeti tip 2, dhe mund të zvogëlojë rrez ikun e tij me mbi 40%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *