Categories
Uncategorized

Mund tì perdornì ne rast se kenì fryrje barku: 3 pìjet qe pergatìten lehte dhe pa mundìm

Ndieni fryrje të barkut? Këto pije të shijshme do t’ju ndihmojnë të shpëtoni njëherë e mirë nga ky problem bezd isës.

Majdanoz, fara koperi dhe limon

Përbërësit te majdanozi ndihmojnë në zhd ukjen e disa bak tereve të këqija, dhe ndihmojnë mëlçinë të sekretojë lëngun bile, që ndhmon në procesin e tretjes së yndyrave.

Kopra vepron si antispasmodik, duke lehtësuar dhi mbjet e barkut. Ndërsa kuercentina te limoni ka veti anti-infla ma tore.

Përbërësit: majdanoz, fara të koperit, limon dhe mjaltë i papërpunuar

Tonik me kastravec dhe nenexhik

Shumë probleme të tretjes mund të shkaktohen nga infla ma cioni; në këtë pjesë të trupit shkaktohet shumë nxehtësi. Kastraveci dhe nenexhiku janë dy produkte natyrale shumë freskuese.

Studimet kanë treguar se nenexhiku mund të lehtësojë dhimbjet e SZI të shkaktuar nga infla ma cioni në traktin gastrointestinal.

Përbërësit: nenexhik, kastravec dhe kripë deti.

Tonik me xhenxhefil dhe lule hibikus

Xhenxhefili ka përbërës të quajtur xhinxherolë, që kanë veti anti-inf lam atore. Një tjetër përbërës i xhenxhefilit ndihmon në procesin e tretjes së ushqimit. “Nëse ushqimet nuk treten mirë, ato fillojnë të fermentohen në zorrë, duke shkaktuar kështu gazra dhe fryrje barku.

Lulja e Hibikusit, nga ana tjetër, përmban polifenolë që ndihmojnë në lehtësimin e sistemit tretës. (Kujdes!! Gratë shta tëz ana nuk duhet të konsumojnë këtë bimë).

Përbërësit: lule hibikusi të thatë, xhenxhefil i freskët, mjaltë i papërpunuar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *