Categories
Uncategorized

Vendosni qepë pranë shtratit tuaj 1 natë, zbuloni çfarë do të ndodhë

Njerëzit në Mesjetë mendonin se qepët ishin shumë të rëndësishme. Në atë kohë mund t’i përdornit për të paguar qiranë tuaj! Mos llogarisni që zyra juaj e qirasë të pranojë qepët si pagesë në ditët e sotme. Por ajo që mund të bëni për të përfituar prej tyre, është t’i vendosni pranë shtratit tuaj gjatë natës.

Ekziston një truk i vjetër që nga vitet 1500, se prerja e një qepe në katërsh dhe vendosja e saj pranë shtratit do të ndihmojë në lehtësimin e kollës. Madje thonë se mund të parandalojë ftohjen dhe gripin! Një mjek në fillim të viteve 1900 ua rekomandoi atë pacientëve të tij dhe ata të gjithë qëndruan të shëndetshëm ndërsa njerëzit e tjerë në zonë u sëmurën!

Ideja vjen nga vetitë antibakteriale të qepës që supozohet se thithin ajrin e ndotur. Shkenca nuk e mbështet atë këto ditë, por ka shumë gjëra të tjera që mund të bëni me një qepë në dhomën e gjumit!

Disa njerëz e përdorin qepën si një detoks të çuditshëm për këmbët.

Prisni një qepë në feta, vendoseni në fund të secilës këmbë dhe vishni çorapet tuaja për ta mbajtur gjatë natës. Me sa duket qepa ka fuqinë për të pastruar toksinat nga trupi përmes këmbëve.

Disa betohen për fuqinë e lëngut të qepës (më saktë, squfurit në të) për të stimuluar rritjen e flokëve dhe për të forcuar flokët tuaj!

I njëjti squfur në qepë mund t’ju ndihmojë gjithashtu të trajtoni djegiet nga dielli.

Squfuri në qepë gjithashtu nxit prodhimin e kolagjenit. Kolagjeni është i domosdoshëm për lëkurë rinore dhe të shëndetshme. Do ta shihni në shumë produkte për kujdesin e lëkurës, por ka qenë në kuzhinën tuaj gjatë gjithë kohës!

Qepa gjithashtu nxit gjumin! Ato përmbajnë një aminoacid të caktuar që vepron si një qetësues natyral.

Dhe ndoshta truku më i mirë: ju mund t’i mbani mushkonjat larg natës vetëm me një tas me feta qepë pranë shtratit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *