Categories
Uncategorized

Te gjìtha llojet e molleve jane te mìra, por ky lloj ndìhmon ne largìmìn e kìleve dhe mbron

Mollët padiskutim janë ngë nga frutat më të njohura në botë dhe, në të vërtetë, janë shumë ushqyese. Ato janë një burim i shkëlqyer i fibrave, vitaminave, mineraleve dhe polifenoleve, një grup antioksidantësh të fuqishëm që mund të ndihmojnë në lu ftimin e radikaleve dhe mbrojnë qelizat nga dëmtimi.

Si rezultat, konsumimi i rregullt i mollëve mund të ndihmojë në promovimin e shëndetit të zemrës, uljen e infla ma cionit, në parandalimin e shtimit në peshë dhe në uljen e rrez ikut të sëm undjeve të zemrës dhe kan ce rit. Por cilat mollë janë më të shëndetshme?

Ndërsa të gjitha mollët janë të shëndetshme, ka disa varietete që mund të përmbajnë më shumë lëndë ushqyese se të tjerat. Bazuar në vlerën e tyre ushqyese, Granny Smith (mollët e gjelbra) janë lloji më i shëndetshëm.

Kjo sepse janë më të ulëta në sheqer dhe karbohidrate, krahasuar me llojet e tjera, dhe përmbajnë më shumë fitonutrientë dhe polifenole.

Mollët Granny Smith janë gjithashtu të pasura me pektinë, një lloj fibre e tretshme që mund të ndihmojë në nxitjen e rritjes së bak tereve të shëndetshme në zorrë.

Megjithatë, të gjitha mollët janë burime të rëndësishme të fibrave dhe antioksidantëve. Kjo është arsyeja pse është më mirë të hani cilëndo mollë që ju pëlqen më shumë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *