Categories
Uncategorized

Mjeku ì njohur tregon per hudhren nese duhet ta konsumojne apo jo personat qe kane

Njerëzit që kanë diabet nuk janë në gjendje të prodhojnë mjaftueshëm insulinë ose të përdorin insulinën që trupi i tyre prodhon në një mënyrë efikase.

Kjo mund të ndikojë në nivelet e sheqerit në gj ak.Eshtë e rëndësishme të monitoroni se çfarë hani për të mbajtur nivelet e sheqerit në gj ak sa më të qëndrueshëm të jetë e mundur.

Një mënyrë për ta bërë këtë është duke kontrolluar rezultatin e indeksit glikemik (GI) të secilit ushqim. GI tregon se sa një ushqim i caktuar mund të rrisë nivelet e sheqerit në gj ak.

GI ndihmon në planifikimin e vakteve të përditshme dhe shmangien e kombinimeve me karbohidrate të larta.Një GI i ulët është midis 1 dhe 55 dhe i lartë është 70 e lart.

Eshtë e rëndësishme të dini se ushqimet natyrore, të tilla si hudhra, megjithëse nuk janë të pasura me karbohidrate, mund të ndikojnë në nivelet e sheqerit në gj ak.

Cilat janë përfitimet e ngrënies së hudhrës nëse keni diabet?

Shumica e të rriturve mund të konsumojnë në mënyrë të sigurt hudhër.Për disa njerëz,shija,aroma ose erëza mund të jetë një problem.

Tradicionalisht, hudhra është rekomanduar menyre për të ndihmuar në uljen e niveleve të larta të kolesterolit dhe presionit të lartë të gja kut.Konsumi i hudhrës gjithashtu mund të zvogëlojë incidencën e sëm undjeve të zemrës,një gjendje që prek afërsisht 80 përqind të njerëzve me diabet.

Një studim i vitit 2006 zbuloi se hudhra e gjallë mund të ndihmojë në uljen e niveleve të sheqerit në gj ak, si dhe në uljen e rrez ikut të aterosklerozës.Ky është një interes i veçantë, pasi diabeti rrit rrez ikun e inflamacionit te lidhur me aterosklerozën.

Megjithëse kjo është ende ne studim, mjeket mbështetin idenë se konsumi i rregullt i hudhrës mund të ndihmojë në uljen e niveleve të sheqerit në gj ak.

Hudhra është gjithashtu një burim i mirë i vitaminave B-6 dhe C. Vitamina B-6 është e përfshirë në metabolizmin e karbohidrateve.Vitamina C gjithashtu mund të luajë një rol në ruajtjen e niveleve të sheqerit në gj ak.

Në përgjithësi, hudhra është treguar e dobishme se ndikon që:

• të përmirësojë shëndetin e sistemit kardiova skular duke ulur nivelet e kolesterolit,triglicerideve dhe lipideve të gja kut

• ul presionin e gja kut

• të ketë një efekt anti-tu mor

• parandalojnë rritjen e qelizave kan ce rogjene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *