Categories
Uncategorized

Sa here qe lanì rroba, lavatrìçja juaj “tundet” sa lart poshte? Ekspertì zbulon arsyen dhe sì mund ta parandalonì kete

Kjo është arsyeja pse lavatriçe juaj “kërcen”, kjo është arsyeja kryesore: një ekspert zbuloi atë që asnjë mjeshtër nuk do t’ju thotë.

Kur makina larëse fillon të kërcejë majtas-djathtas nëpër banjë, kontrolloni nëse kjo mund të jetë ajo që shpjegoi eksperti, për të cilën mund të lexoni më poshtë.

Makina larëse nuk mund të funksionojë pa dridhje.

Megjithatë, nëse ato dridhje gjatë rrotullimit janë më shumë si “kërcim” dhe makina fillon të lëvizë fizikisht nëpër hapësirën në banjë, atëherë tashmë është një problem.

Pse makina dridhet fort dhe si të eliminoni shkakun e këtij fenomeni?

“Makina mund të dridhet për shkak të dizajnit të dobët ose nëse është montuar keq,” tha Oleg Dranitsky, drejtor i laboratorit të testimit të elektronikës së konsumit Testbet. kazanja nuk hiqet gjatë transportit.

Prodhuesit thonë gjithashtu se “kërcimi” i makinës larëse mund të shkaktohet nga lloje të ndryshme materialesh që lahen, nëse rrobat janë të rënda ose më të mëdha (për shembull, nëse vendosim jastëkë, xhaketa të mëdha dhe të rënda ose mbulesa që thithin sasi të madhe uji. ne vetvete).

Kjo ndodh sepse materiale të ndryshme thithin ujin në mënyra të ndryshme, gjë që reflektohet në peshën e tyre. Nëse ka copa rrobash me peshë të ndryshme në kazan, mund të ndodhë një çekuilibër dhe, si rezultat, kazani mund të anohet më shumë në njërën anë dhe të shkaktojë dridhje të forta gjatë centrifugimit.

Si të parandaloni këtë dridhje të tepërt të makinës? “Hapi i parë është të zbulohet shkaku i dridhjeve. “Pra, nëse rondele është vendosur gabimisht, duhet të nivelohet”, këshillon Oleg Dranitski.

Është gjithashtu një ide e mirë të kontrolloni gjendjen e vidave të transportit në murin e pasmë. Mund të jenë tre deri në pesë dhe të gjitha duhet të hiqen. Gjithashtu, rekomandohet përdorimi i një jastëku të posaçëm kundër dridhjeve.

“Paskat kundër vibrimit ose rrëshqitjes e mbrojnë dyshemenë nga gërvishtjet, veçanërisht nëse është prej materiali të butë. “

Ato zvogëlojnë transmetimin e dridhjeve në dysheme (kanë efekt amortizues), dhe në këtë mënyrë zvogëlojnë nivelet e zhurmës dhe dridhjeve të transmisionit, veçanërisht kur centrifuga është në punë”, tha eksperti.

Nëse shkaku i dridhjes qëndron në mbushjen “e pasaktë” të makinës, përpiquni të vendosni rroba të përafërta me të njëjtën madhësi dhe pëlhura të së njëjtës përbërje: mos vendosni peshqirë të trashë me jastëkë të hollë, triko të trashë me rroba të lehta. etj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *