Categories
Uncategorized

Përveç faktìt se janë shumë të shìjshme, hurmat e Arabìse nese ì konsumonì cdo dìte sìstemì tretës

Ju mbase nuk dini disa fakte për hurmat e Arabisë, përveç faktit se janë shumë të shijshme dhe kanë shumë vlera ushqyese. Më poshtë po iu tregojmë disa fakte për to dhe pse ia vlen t’i konsumoni çdo ditë.

Janë shumë ushqyese

Hurmat e Arabisë janë shumë ushqyese dhe të pasura në mangan, magnez, fibra, vitaminë B-6, kalium dhe bakër.

Sistemi tretës përmirësohet kur hani hurma Arabie

Konsumi i rregullt i hurmave të Arabisë bën shumë mirë kundër kapsllëkut, gazrat, fryrjen e barkut etj. Sasia e lartë e fibrave e garanton këtë, si dhe është përdorur edhe trajtimin e hem orro ideve.

Është një qetësues efektiv dhi mbjesh

Hurmat e Arabisë përmbajnë shumë magnez, i cili është i njohur si përbërës anti-infla ma tor. Si të tilla janë efektive kundër enj tjes dhe dhimbjeve të shkaktuara nga artriti. Ato janë efektive edhe për reduktimin e infla ma cionit arterial dhe si rezultat reduktojnë rrez ikun e go ditjeve dhe sëm undjeve të zemrës.

Hurmat e Arabisë janë efektive për të rregulluar presionin e lartë të gja kut dhe për të parandaluar go ditjet.

Presioni juaj i gja kut mund të rregullohet kur hani hurma Arabie, pasi ato përmbajnë magnez. Kaliumi gjithashtu ndihmon për të lu ftuar sëmundjet kardiova skulare, kështu që ato janë thelbësore për shëndet të mirë të zemrës.

Magnezi është gjithashtu i mirë për të parandaluar rrez ikun e go ditjeve, gjë që është botuar edhe në American Journal of Clinical Nutrition.

Hurmat e Arabisë ndihmojnë në funksionimin e trurit

Është provuar përmes studimeve se vitamina B6 e konsumuar në sasinë e duhur dhe rregullisht ndihmon që truri të funksionojë në mënyrë perfekte.

Hurmat e Arabisë janë të pasura me këtë vitaminë që ndihmon për të përmirësuar memorjen, funksionin njohës, përqendrimin dhe fokusin./shije/BW

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *